beeldmerk2014Vluchtwegtechniek

De regelgeving rondom vluchtwegtechniek is dynamisch en aan veel veranderingen onderhevig. Na de verschillende rampen met branden de afgelopen jaren, is het belang van goede vluchtwegen wel aangetoond. Vluchtweg is een belangrijk onderdeel bij het ontwerp van een (openbaar) gebouw. In geval van paniek moeten grote groepen mensen op een snelle en effectieve manier een locatie kunnen verlaten. Iedere deur die onderdeel uitmaakt van een vluchtweg, dient naast een veilige uitgang voor mensen ook goed beveiligd te zijn.

Op het gebied van vluchtwegen biedt Mawi Beveiliging en Toegangsbeheer bv een uitgebreid pakket aan vluchtwegoplossingen. Naast mechanische paniekbalken, die op de deur gemonteerd worden, leveren en plaatsen wij ook een ruim assortiment paniekbalken dat gecombineerd kan worden met (elektro)mechanische sloten. Belangrijk hierbij is dat de combinaties van paniekslot met paniekbalk of deurbeslag gezamenlijk getest zijn om een juiste werking te garanderen. Alle systemen voldoen aan de NEN-EN1125 en 179 Europese norm.

Naast de vele mechanische oplossingen zijn er diverse elektromechanische oplossingen zoals onder andere motorsloten, solenoïdesloten en meerpuntssluitingen. Al deze sloten zijn zelfvergrendelend, beschikken over een anti-paniekfunctie en zijn ideaal te combineren met toegangscontrolesystemen.

Belangrijk bij vluchtwegen is dat combinaties van deurbeslag, paniekopeners, deursloten en schilden gezamenlijk getest zijn om een juiste werking te garanderen bij calamiteiten.

Mawi Beveiliging en Toegangsbeheer beschikt over een eigen werkplaats waar proefopstellingen worden gemaakt van oplossingen voor klantspecifieke problemen en waarbij nieuwe producten uitgebreid worden getest.