beeldmerk2014Video observatiesystemen

Video-observatiesystemen staan ook wel bekend als CCTV-systemen, closed circuit television. Een video-observatiesysteem bestaat in de basis uit een camera en een monitor. De meeste systemen zijn complexer en bevatten vaak meerdere camera’ s, video-opnameapparatuur, schakelkasten en bewegingsdetectoren. Een video-observatiesysteem wordt vaak ingezet als aanvulling op bestaande middelen. Ook gaat er een preventieve werking van uit.

Negen van de tien beveiligingscamera’s in het huidige straatbeeld zijn nep. Het gaat om dummy’s die soms net als echte camera’s bewegen, maar geen beeld vastleggen. Dat blijkt uit de verkoopcijfers van groothandelaren die samen goed zijn voor de verkoop van tienduizenden dummycamera’s per jaar.

Mensen die een nepcamera aanschaffen, worden verkeerd ingelicht. Iedereen die er ook maar een beetje verstand van heeft, ziet direct dat het om een nepcamera gaat. Misschien schrik je er een junkie mee af, maar een voorbereide inbreker hou je er niet mee buiten. Veel gebruikers van nepcamera’s zien vroeg of laat in dat de dummy onvoldoende beveiliging biedt.

Wat de prijs betreft maakt het bijna niets uit of je een nepcamera of een echte ophangt. De meerprijs van een werkende camera is het systeem dat erachter zit. Als het je alleen om het afschrikeffect te doen is, kun je dus beter een echte camera ophangen zonder opnamesysteem. Inbrekers kunnen dan van de buitenkant niet zien dat er geen beelden worden opgenomen.

Kortom het ontwerpen van een doelgericht video-observatiesysteem en het op de juiste manier plaatsen hiervan is specialistenwerk. Een beveiligingstechnisch vakgebied dat op dit moment een snelle ontwikkeling doormaakt. Digitale analyse, opslag en transmissie van videobeelden maken nieuwe beveiligingsconcepten mogelijk, bijvoorbeeld voor de bewaking op afstand van panden of terreinen en de verificatie van alarmmeldingen.

Mawi Beveiliging en Toegangsbeheer adviseert over, levert, plaatst en onderhoudt videoobservatiesystemen van diverse bekende fabricaten. Wij zorgen ervoor dat wij de razendsnelle ontwikkelingen op de voet volgen om onze klanten adequaat te kunnen adviseren.