beeldmerk2014Naast de juiste sloten is het natuurlijk belangrijk over voldoende en de juiste sleutels te beschikken. Met onze “klaar terwijl u wacht” service is dat zo opgelost. Wij kunnen voor alle soorten sleutels extra exemplaren vervaardigen of zorgen voor een passend slot bij uw sleutel. Het vervaardigen van gelijksluitende cilinders, verlengde cilinders of het maken van bijpassende sleutels is de kernactiviteit van onze sleutelservice.

Van oudsher bestaan er meerdere typen sleutels:

Klaviersleutel
Een klaviersleutel is een al wat ouder type sleutel. Deze over het algemeen vrij eenvoudige standaardsleutel wordt nu nog veel toegepast in bijvoorbeeld binnendeuren, poorten, kasten etc. en zijn er in vele soorten en maten.

Cilindersleutel
Een cilindersleutel is de meest gangbare sleutel. Dit type sleutel wordt algemeen gebruikt in bijvoorbeeld buitendeuren, hangsloten en fietssloten. Dit type sleutels is er dan ook in een haast oneindig aantal varianten.

Boorsleutel
De boorsleutel is een geavanceerde sleutel met de welbekende gaatjes en banen. Dit soort sleutels wordt veelal gecombineerd met een sleutelcertificaat.

Certificaatsleutel
Certificaatsleutels zijn in principe normale cilinder- of boorsleutels met een beschermde status waardoor het bijmaken alleen mogelijk is na overlegging van het bijbehorende certificaat. Certificaatsleutels geven u hierdoor extra veiligheid.

Auto- en fietssleutel
De autosleutel kan in veel gevallen worden bijgemaakt. Echter de auto van tegenwoordig is vaak voorzien van een startonderbreking. Een zogenaamde transponder, een soort chip in de sleutel verwekt, stuurt een gecodeerd signaal naar het slot in de auto.

Mawi Beveiliging en Toegangsbeheer beschikt over een ruim assortiment sleuteltypen, professionele apparatuur en bevoegdheden om gecertificeerde sleutels direct te leveren danwel te bestellen.