beeldmerk2014Intercominstallaties

Toegangscontrole is in principe gebaseerd op enige vorm van identificatie. Toegangscontrole en bijbehorende sluitsystemen worden hoofdzakelijk toegepast in de utiliteitsbouw, kort gezegd alles wat niet onder woningbouw valt.

Voor woningcomplexen en appartementen, maar ook voor woonhuizen geldt in vele gevallen dat bouwkundige en elektronische beveiliging pas optimaal is uitgevoerd met een intercominstallatie. Immers de hoofdentree en vaak ook de parkeerterreinen cq garages zijn afgesloten voor onbevoegden. Bezoekers dienen zich te kunnen identificeren voordat toegang wordt verleend.

Intercomsystemen kunnen bestaan uit een spreek-/luisterverbinding, met één of meerdere gebruikers, met of zonder camerabeeld. De eenvoudige systemen kunnen naar een wand- of muurpost gaan, veelal in de vorm van een telefoonhoorn. Uitgebreide systemen kunnen aangesloten worden op een telefooncentrale of op een doorkiezer. Met de laatste optie, kunt u naar een GSM of normaal toestel laten bellen en op die wijze bij afwezigheid toch toegang verlenen. Van deze laatste toepassing maakt men ook gebruik bij enige vorm van thuiszorg, waarbij de bewoner zelf fysiek niet in staat is toegang te verlenen.Ook op het gebied van intercominstallaties en toebehoren biedt Mawi Beveiliging en Toegangsbeheer een uitgebreid assortiment. De producten waarover wij adviseren, die wij leveren en plaatsen, voldoen aan de geldende Europese normen.