Bouwkundige en elektronische beveiliging

Veel mensen denken ten onrechte dat zij veilig wonen / werken. Vaak blijkt dat een inbreker met beperkte middelen snel (binnen enkele seconden) in uw woning is. Hoogste tijd dus om even stil te staan bij de risico’s èn bij het tijdig signaleren ervan.

Een goede beveiliging is een samenhang van organisatorische, bouwkundige, elektronische beveiliging en eventueel een kluis.

Bouwkundige beveiliging bestaat uit het aanbrengen van goed hang en sluitwerk in combinatie met de juiste verlichting. Belangrijk daarbij is dat de ‘zwakke’ plekken van uw woning goed beveiligd worden. Deze zwakke plekken zijn vooral bewegende elementen zoals buitendeuren, bovenlichten en dakramen, maar ook vaste elementen zoals bijvoorbeeld ramen en lichtkoepels.

De beste aanpak is het beveiligen van uw woning met hang en sluitwerk van de productenlijst van Politiekeurmerk Veilig Wonen®. Dit zijn over het algemeen producten die voorzien zijn van het SKG keurmerk.

Als technisch beheerder van mechanische beveiligingen kunnen wij u adviseren over SKG normering, politiekeurmerk, etc. zoals deze worden opgelegd door verzekeringsmaatschappijen en vermeld staan in het bouwbesluit. Uiteraard kunnen wij zorg dragen voor het leveren, vakkundig monteren, integraal afwerken en onderhouden van de voorgeschreven producten.

Elektronische inbraaksignaleringssystemen zijn er op gericht de inbreker vroegtijdig op te merken, zowel buiten als binnen een gebouw cq. woning. In combinatie met andere maatregelen geven dergelijke systemen een goede beveiliging.

Aangesloten als lid bij de Vereniging van Europesche Beveiligingsbedrijven VEB leveren en certificeren wij eveneens alle elektronische beveiligingssystemen conform regels zoals ook deze worden opgelegd door verzekeringsmaatschappijen.

Inbraaksignaleringssystemen mogen nooit los gezien worden van bouwkundige beveiliging. Alarmsystemen signaleren slechts een inbraak maar verhogen de voor een inbraak benodigde tijd niet.

Mawi Beveiliging en Toegangsbeheer levert maatwerk en heeft altijd de juiste oplossing voor u.