Korte historische omschrijving van de onderneming:

Korte historische omschrijving van de onderneming:

Oprichting van het bedrijf “J. van Enckevort-Trienekens” op 13 november 1900 aan de Hoogstraat/Pontanusstraat te Blerick. Door Jan van Enckevort senior (Petrus Johannes van Enckevort geb. 3 augustus 1871 te Sevenum) en zijn echtgenote Maria Gertrudis Trienekens (geb. 21 september 1873 te Sevenum). 09-11-1900 gehuwd. De zaak werd  vanaf 1918 geleidelijk voortgezet door
3 zonen;  Jacques, Sjraar (Gerard), en Jan. Sjraar en Jan overleden, respectievelijk in 1962 en 1971. Hun plaatsen werden overgenomen door de derde generatie; Pieter, zoon van Jacques en André, zoon van Sjraar. Die in 1974 tot directeur benoemd werden, waarna Jacques na 56 jaar de zaak verliet. Op 12 oktober 1988 namen André en Pieter de Van Enckevort bedrijven over van hun familie. Op 18 december 1998 besloot Pieter in goed overleg uit de zaak te treden en deed hij zijn aandelen over aan zijn neef André en diens echtgenote Francine (Beurskens).
Op 3 maart 2003 overlijdt André aan een hartaanval op skivakantie in Ortisei (Italië) en wordt de zaak voortgezet door zijn echtgenote Francine van Enckevort-Beurskens. Tot Algemeen directeur wordt benoemd de heer Jos (J.M.P.G. Geusens). Op 1 september 2007  wordt de heer Willem ( W.J). van Riet benoemd tot Commercieel Adjunct Directeur en op 1 januari 2011 wordt de heer Lei ( L. A.H.) Verstraelen benoemd tot Financieel Adjunct Directeur.
Op 1 augustus 2012 vindt er een directiewisseling plaats binnen het directieteam van Van Enckevort groothandel B.V., Mawi B.V. en Betiva B.V. De directeur-eigenaar, mevrouw Francine van Enckevort-Beurskens, trekt zich per 1 augustus 2012 terug uit de directie van de werkmaatschappijen. Mevrouw Van Enckevort blijft echter betrokken bij de bedrijfsvoering en zal, als directeur van de Holding J. van Enckevort Blerick B.V., de activiteiten wat meer op afstand volgen. Tevens is mevrouw Van Enckevort per 1 augustus 2012 toegetreden tot de Raad van Commissarissen.
De commissarissen waren zeer verheugd te melden dat uit eigen gelederen per 1 augustus 2012 twee nieuwe directeuren werden benoemd. Beide hebben in de afgelopen jaren hun sporen ruim verdiend bij Van Enckevort en hebben aangetoond zeer vakkundige mensen te zijn die op een inspirerende manier leiding geven.
De directie van de werkmaatschappijen Van Enckevort groothandel B.V., Mawi B.V. en Betiva B.V. bestaat nu uit: W.J. (Willem) van Riet als commercieel directeur en L.A.H. (Lei) Verstraelen als financieel directeur.
De heer J.M.P.G. (Jos) Geusens, nam op 26 april afscheid als algemeen directeur door in de V.U.T. te gaan, en werd voor zijn verdiensten geridderd in de orde van Oranje Nassau. De heer J.M.P.G. (Jos) Geussens blijft ook betrokken bij Van Enckevort en zal als lid van de raad van Commissarissen de activiteiten van Van Enckevort blijven volgen.

In 1957 vond de oprichting plaats van J. van Enckevort Blerick NV. Op 20 november omgezet in een B.V. In maart 1966 verhuisde de groothandel naar een nieuw pand aan de Horsterweg te Venlo-Blerick.In 1974 werden wij lid van de inkoopcombinatie Necomij. Deze inkoopcombinatie richt zich specifiek op de toelevering aan bouwbedrijven. Op 16 juli 1974 ontstond er een aparte Bouw en Industrie afdeling, aan de Horsterweg.  In 1991 werd gestart met een tweede vestiging in Heerlen Hoensbroek. In december 1993 werd het pand aan Pontanusstraat, waar onze detailhandel gevestigd was geheel vernietigd door het hoge water en hebben we besloten onze detailhandelsactiviteiten te beëindigen. Hierna werden in een tijdstek van 15 jaar nog 7 vestigingen gestart; Helmond(Hoogeind) 1994, Sittard 1995 (Overname Smeco B.V. Dr. Nolenslaan )  Son en Breuge1999 (Ekkersrijt), Weert 2000 (Kampershoek). Roermond 2002 (Middenhoven), Maastricht (Beatrixhaven), en in 2009 Venray (Keizersveld). In september 2012 openen Eindhoven en Veldhoven (De Run) hun deuren. Met ingang van 1 mei 2006 wordt handelsonderneming UVER overgenomen, en kan van Enckevort zich tevens specialiseren in de wereld van de glasverwerkers. Op 1 januari 2009 wordt overeenstemming bereikt om het bedrijf MAWI beveiliging en Toegangsbeheer uit Geleen over te nemen. Per april 2012 wordt Betiva uit nederweert overgenomen. Juni 2000 vond de officiële certificering ISO-9002 plaats. Op 18 november 2000 werd het honderd jarig jubileum groots gevierd met een relatiefeest in de Maaspoort te Venlo. Tijdens dit feest is van Enckevort onderscheiden met het predicaat:
HOFLEVERANCIER BIJ KONINKLIJKE BESCHIKKING.