Vakblad Profiel

In editie3, 2012 werd in het Vakblad Profiel uitgebreid aandacht geschonken aan
het thema PBM/Veiligheid. Ook Van Enckevort BV wordt hierin geportretteerd.
Met speciale aandacht voor de recente overname van BETIVA Nederweert.

Lees hier het hele artikel.

————————————————————————————————
Van Enckevort neemt BETIVA over

Groothandel specialiseert zich verder in persoonlijke beschermingsmiddelen

Bouwgroothandel Van Enckevort  gaat zich met de overname van BETIVA verder specialiseren in de branche van Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM). “Door het samengaan met BETIVA, specialist in PBM, veiligheidsschoenen en bedrijfskleding vergroten we ons assortiment, kennis en verbreden we onze markten”, vertelt commercieel directeur Willem van Riet. “Belangrijke peilers zijn de bouw, zorg, industrie en de transportwereld.”

De bouwsector gaat zwaar gebukt onder economische omstandigheden. Geen gunstige situatie voor een groothandel in de bouw en industrie. Toch groeit Van Enckevort nog steeds. Het bedrijf maakt haar uitbreidingsplannen met de overname van BETIVA wederom waar. Van Enckevort groeit de komende maanden in vestigingen, in de dienstverlening én in het assortiment.

Door dicht bij onze klanten kennis en kwaliteit te leveren, kunnen we ons onderscheiden. Van Enckevort heeft altijd voorraad op iedere vestiging

De groothandel in bouwverstand heeft al jaren ervaring met het leveren van beschermende kleding, en ademhalings – en gelaatsbeschermende middelen voor de bouw. “Door het samengaan met BETIVA komt er nog meer fundament onder”, aldus Van Riet.  “We willen ons verder professionaliseren in bedrijfskleding, bedrijfsschoenen en gelaatsbescherming. Het familiebedrijf BETIVA heeft een goede naam in de markt en Jeroen Beijes blijft bij ons werken als bedrijfsleider. Hier zijn we heel blij mee want zo blijft zijn uitgebreide kennis voor onze klanten behouden.”

“Door de overname verbreden we onze markt. We richten ons hierdoor ook op de industriële tak, zoals staalverwerkers en bedrijven in de automotive industrie en de machinebouw.  Daarnaast is de zorgsector, waaronder zorginstellingen en zorgverleners  een belangrijke klant. Daar ligt een enorme groeimarkt voor ons. Zo hebben zorg en industrie naast persoonlijke beschermingsmiddelen ook behoefte aan ijzerwaren,  hang- en sluitwerk en gereedschappen. Daarin vullen BETIVA en Van Enckevort elkaar perfect aan.”

Bij Van Enckevort en bij BETIVA werken specialisten die goed op de hoogte zijn van de arbo-technische voorschriften. Verschillende medewerkers zijn opgeleid om risicoanalyses te maken en te adviseren over bijvoorbeeld veiligheidsschoenen en vlamvertragende kleding. Op de werkvloer wordt dit besproken met de werknemers van het bedrijf. Van Riet: “We kunnen onze klanten totaal ontzorgen. Dit sluit perfect aan bij ons ALOM-concept”

Advies, levering, onderhoud en montage

Speciaal voor het hang- en sluitwerk en de elektronische toegangssystemen heeft
Van Enckevort het ALOM-concept ontwikkeld: Advies, Levering, Onderhoud en Montage. Van Riet: “Ook dit concept komt weer voort uit een behoefte vanuit de markt. Aannemers hebben vaak niet de kennis om elektrische systemen aan te leggen. Wij wel.” Bij alles wat Van Enckevort doet, is kwaliteit maatgevend: kwaliteit van de producten –Van Enckevort levert alleen A-merken-, kwaliteit van de dienstverlening en kwaliteit van het advies. “Wij zijn partner van professionals in de bouw en industrie.
Dat vraagt veel van onze medewerkers. Daarom investeren we continu in opleiding.
Om de kennis én adviesvaardigheden te verbeteren.” Die inspanningen betalen zich uit, zo leert het jaarlijkse klanttevredenheidsonderzoek. “We scoren ieder jaar rond een 7,5 of hoger op aspecten als klantvriendelijkheid, deskundigheid en het meedenken met de klant. Klanten zeggen ook dat we ons op die punten onderscheiden.”