In editie 5, 2012 werd in het Ondernemersbelang Eindhoven aandacht geschonken aan
onze vestigingen in Brabant.
Met speciale aandacht voor de nieuwe vestigingen in Eindhoven en Veldhoven.

Lees hier het hele artikel.

———————————————————————————————————————————————–

Een bedrijf dat actief is in de bouw en in deze tijd nog steeds groeit. Het moet niet gekker worden! Toch laat bouwgroothandel Van Enckevort zien dat het kan. Het bedrijf met negen vestigingen in Limburg heeft inmiddels ook vaste voet gekregen in Oost-Brabant. De opening op 17 september jl. van twee nieuwe filialen in Eindhoven en Veldhoven brengt het aantal vestigingen in de regio Eindhoven op vier, want Van Enckevort had al filialen in Helmond en Son en Breugel.

Bouwgroothandel Van Enckevort

Krachtig aanwezig in de regio Eindhoven

Oost-Brabant is een van de sterkhouders van de Nederlandse economie. De regio Eindhoven mocht zich in 2011 zelfs de slimste regio ter wereld noemen! Het concept van bouwgroothandel Van Enckevort sluit naadloos aan bij de dynamiek die in en om Eindhoven aan de dag wordt gelegd.

Uitgebreid assortiment
Van Enckevort is een gespecialiseerde groothandel voor aannemers- en bouwbedrijven, renovatie-, onderhouds- en klusbedrijven, woningbouwverenigingen enzovoorts, licht commercieel directeur Willem van Riet toe. “De vakman kan bij ons terecht voor een breed assortiment ijzerwaren voor kleine en grote projecten. Dat kan gaan om ijzerwaren in de ruimste zin van het woord, bevestigingsmiddelen, hang- en sluitwerk, bouwbeslag en gereedschappen, maar ook voor bedrijfskleding en persoonlijke beschermingsmiddelen. Bovendien passen we ons assortiment steeds aan. Zo hebben we recent het meubel- en interieurbeslag van Hettich in ons leveringsprogramma opgenomen.”

Zelfbediening
“Mensen die in de bouw actief zijn, willen verder en houden niet van wachten bij drukbezette balies”, weet Willem van Riet. “Daarom hanteren wij voor al onze filialen een winkelconcept, zodat de klant niet hoeft te wachten maar zelf op zoek kan gaan naar het product dat hij nodig heeft. Een extra voordeel daarvan is dat ook alternatieven kunnen worden bekeken. De klant kan dus altijd het meest geschikte product kiezen.”
Het zelfbedieningsconcept betekent overigens niet dat Van Enckevort geen ondersteuning biedt. “Voor klantaanvragen zijn in alle filialen professionele adviseurs beschikbaar. Zij hebben een brede kennis en kennen de praktijk, zodat ze altijd een vakkundig en onafhankelijk advies kunnen geven.”

Dichtbij de klant
Het grote aantal vestigingen dat bouwgroothandel Van Enckevort inmiddels in Limburg en Oost-Brabant heeft, is een bewuste keuze. “Ook dat is een onderdeel van ons concept”‘ , legt Willem van Riet uit. “We willen namelijk zo dicht mogelijk bij onze klanten zitten zodat we snel bereikbaar zijn. We kunnen daardoor een groot deel van de voorraadfunctie van onze klanten voor onze rekening nemen. Dat betekent dat aannemers- en klusbedrijven minder hoeven te investeren in schaarse middelen en dus met minder magazijnruimte kunnen volstaan. Allemaal aspecten die -zeker nu- voor een gezonde bedrijfsvoering van groot belang kunnen zijn”.

Levering op locatie
Om het allemaal nog gemakkelijker te maken beschikt Van Eckevort over een eigen logistiek centrum in Venlo. “Van daaruit verzorgen wij de bestelling, eventueel ook just in time, op de bouwplaats”, aldus Willem van Riet. “En we hebben een eigen webshop, zodat ook online kan worden besteld. Allemaal erop gericht om onze klanten zo goed mogelijk te bedienen.”