Cauffeurs Gé Simons gekleed in HaVeP®5safety

“Veel bewegingsvrijheid en toch veilig”

Naar de 5safety collectie van HaVeP komt steeds meer  vraag uit de transportsector. Niet zo gek, want deze kledinglijn voldoet aan 5 normen en heeft een hoog draagcomfort. Ook de chauffeurs die het gasvervoer verzorgen voor Gé Simons lopen sinds dit jaar in de 5safety kleding. “Onze chauffeurs zijn tevreden en zien er bovendien netjes uit”.
Aan het woord is Jos van den Oetelaar, Manager Operations bij Gé Simons. Hij zit aan tafel met collega Chantal Simons (SHEQ Manager en Safety Advisor), Jeroen Beijes (Hoofd Bedrijfsbureau) en Bart van den Broek (Adviseur Buitendienst) van Betiva en Alex Bastiaansen (Account Manager en Adviseur PBM) van Havep. Samen vertellen zij hoe de keuze voor de 5safety-serie tot stand is gekomen en hoe de samenwerking in dit project verlopen is.
Wetten en normen
“Een contactuitbreiding in het ADR-transport zorgde ervoor dat wij gericht opzoek gingen naar de juiste kledingleverancier voor onze gaschauffeurs”, begint van den Oetelaar. “De kleding moest voldoen aan bepaalde veiligheidsnormen. Zo moest het brandvertragend en reflecterend zijn, en dus legden wij onze vraag voor aan Betiva. “Beijes; Wij kregen van Jos een aanvraag voor nieuwe kleding en gingen op zoek naar collecties die voldoen aan zijn eisen. We legden tweekledingpakketten voor, waaronder de HaVeP®5safety, en die werd gekozen.”
Satijnen binding
Bastiaansen: “De 5safety collectie biedt veiligheid en heeft een hoog draagcomfort vanwege een optimale bewegingsvrijheid.Dat komt doordat de kwaliteit van het doek niet te zwaar is. En door het gebruik van een satijnen binding. Ook hebben we alle items uit de collectie in vijf kleuren op voorraad en kunnen we dus snel leveren.”Dat kwamgoed uit”vertelt Beijes, “want de eerste kleding had Gé Simons al snel nodig. Omdat de opdrachtgever van Gé Simons eerst alle normeringen wilde goedkeuren, duurde hetrelatief lang tot we konden bestellen. Om alles voor de opdrachtgever te checken, he ik bij Alex de certificaten van de normen opgevraagd. Daardoor wisten we meteen dat HaVeP de kleding daadwerkelijk heeft laten testen. Dat is goed en betrouwbaar en dus kon ik met een goed verhaal terug naar de opdrachtgever.” Bastiaansen: “De samenwerking was goed. Terecht dat Jeroen de certificaten heeft opgevraagd. Zeker in een project waar meerdere partijen bij betrokken zijn, scheppen certificaten duidelijkheid. Alles staat zwart op wit en daarmee is het voor iedereen helder wat ze van de kleding kunnen verwachten.”
Haast
Simons: “De contractuitbreiding bij onze opdrachtgever werd begin november 2012 bekend gemaakt. Vervolgens moesten we nieuwe chauffeurs in dienst nemen, en op 1 januari 2013 moesten deze chauffeurs in de veiligheidskleding rijden. Dus we wisten dat we haast moesten maken. Uiteindelijk kwam de levering nog net voor de kerstsluiting van Betiva binnen. Op 24 december was alles geregeld. “Vanden Broek: Ëen samenwerking met vier partijen is redelijk complex. Zowel Gé Simons als haar opdrachtgever hadden bepaalde eisen en wensen en in overleg zijn we tot dit kledingpakket gekomen. Gelukkig kon HaVeP de kleding uit voorraad leveren. Dus toen de kogel eenmaal door de kerk was, hadden wij de kleding in no time in huis en hoefden wij deze alleen nog maar van het logo van Gé Simons te voorzien.”
Totaalpakket
Bastiaansen: “Doordat wij alles leveren viapreferred suppliers, zijn we er wel aan gewend om met verschillende partijen rond de tafel te zitten. De eindgebruiker wil toch het liefst een totaalpakket kunnen bestellen, dus wij zoeken partners die dat kunnen aanbieden.” Beijes: “Betiva is per april 2012 overgenomen door Van Enckevort, waardoor we een nog breder pakket kunnen leveren dan voorheen. Betiva is gespecialiseerd in bedrijfskleding, veiligheidsschoenen en persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM), Van Enckevort richt zich voornamelijk op de bouwsector, maar is sterk groeiend in andere sectoren. Deze ‘groothandel in bouwverstand’ is hofleverancier, en gespecialiseerd in hang-en sluitwerk en technische materialen, zoals greedschappen. We zijn nu een jaar samen en met 13 vestigingen zijn we een grote speler in Zuid-Nederland.”
Goed gekleed
“Wij zijn reeds jarenlang klant bij Betiva”, zegt Van den Oetelaar. Ën de samenwerking verloopt naar volle tevredenheid. Ook over de kleding van HaVeP zijn we tevreden, dus wat ons betreft is dit project geslaagd. Bij ons rijden op dit moment zo’n 80 chauffeurs in het gasvervoer. Zij gaan nu heel het jaar door goed gekleed in de 5safety-kleding.”

 

 

 

 

 

 

 

 

v.l.n.r. Jeroen, Bart, Alex, Chantal en Jos