100 jarige “Van Enckevort groothandel b.v.” wordt hofleverancier

Op 13 november 2000 was het precies honderd jaar geleden dat Van Enckevort groothandel b.v. 100 jaar bestond.

Het bedrijf dat in 1900 opgericht werd door Joannes van Enckevort startte op de Pontanusstraat in Venlo – Blerick haar winkel. De drie zoons bouwde het ambachtelijke bedrijfje uit tot een regionaal opererende groothandel. Uit de derde generatie traden de twee neven André en Pieter van Enckevort toe. In 1998 trad Pieter van Enckevort terug en bleef André als enige directeur over. André heeft reeds te kennen gegeven de familie traditie te willen voortzetten. Helaas is André van Enckevort in 2003 plotseling overleden. De bedrijfsvoering kwam toen in handen van Jos Geusens te liggen. Het management team is ook nu verantwoordelijk voor de gehele organisatie en toetst ieder jaar de visie en missie van Van Enckevort. Die aanpak vergt veel van haar medewerkers omdat ze continue geacht worden om mee te denken en mee te groeien binnen de organisatie. Het zorg voor veel dynamiek binnen het Van Enckevort bedrijf.

Het jubilerende bedrijf is in Zuid Nederland een belangrijke speler in de markt op het gebied van gereedschappen, ijzerwaren,  bouwbeslag en hang- en sluitwerk. Om de klant beter te bedienen heeft het Blerickse bedrijf vestigingen geopend in Heerlen, Sittard, Helmond, Son en Breugel, Weert, Roermond, Maastricht en Venray

Het grote assortiment, de specialisatie en de toegevoegde waarde daarin zijn haar kracht, dus niet alleen de producten. Adviseren is een wezenlijk onderdeel van de aanpak, zij denken mee met hun klanten. Op dit moment is “veiligheid” een hot item. De verkoopmedewerkers zijn reeds of worden daarin geschoold. In geheel Zuid Nederland hebben zij voorlichtingsavonden gegeven voor de aannemers, architecten en woningbouwverenigingen op het gebied van veiligheids hang- en sluitwerk. Ook op het gebied van elektronische sluitsystemen verrichten zij onderzoek, dus ook op dat gebied willen zij innovatief zijn en voorop blijven lopen.

Om de kwaliteit van de organisatie te waarborgen heeft Van Enckevort dit voorjaar het ISO-9002 certificaat behaald. Deze certificering is een belangrijke voorwaarde voor een snelgroeiende en lerende organisatie.

Op 18 november j.l. heeft Van Enckevort in een bomvolle Maaspoort te Venlo haar 100 jarig bestaan groots gevierd samen met bijna 2000 klanten, leveranciers, relaties en natuurlijk het voltallige personeel. Hoogtepunt op deze avond was de uitreiking van het predikaat “hofleverancierschap” door burgemeester J.J. Schrijen van Venlo. Hierdoor krijgt Van Enckevort het recht tot het voeren van het Koninklijke Wapen met de toevoeging “Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier”.

Ook deze toewijzing kan gezien worden als een erkenning van kwaliteit en stabiliteit van Van Enckevort groothandel b.v.